VIDEO/ Ședința CSM, deliberativă. Sesizarea în privința judecătorului Oleg Sterniolă, admisă

După mai multe tentative eșuate din lipsă de cvorum, astăzi, 10 decembrie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit în ședință deliberativă. La ședința CSM participă ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și procurorul general Alexandr Stoianoglo. Sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, în privința judecătorului Oleg Sternioală rămâne subiectul numărul unu pe agendă.

Ședința s-a încheiat.

Ora 10:00 Sunt examinate subiectele incluse pe agendă. Agenda integrală

Ora 9:33 Cererea de demisie a judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel Chişinău a fost admisă de CSM.

Ora 9:30 Cu șapte voturi pro și unul contra, CSM a admis sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Oleg Sternioală.

Oleg Sternioală a fost suspendat din funcția de judecător al CSJ.

Ora 9:05 Sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Oleg Sternioală este examinată cu ușile închise.

Ora 9:02 Ședința se declară deschisă. La ședință sunt prezenți nouă membri. La ședința CSM participă, pentru prima dată, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

În total, pe agenda ședinței de astăzi sunt programate 37 de subiecte.

Ședința este programată pentru ora 9:00.

De aproape 3 luni, activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, instituție responsabilă de organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc din R. Moldova, se află în blocaj. În acest răstimp, a avut loc o singură ședință ordinară deliberativă, celelalte fiind anulate din lipsă de cvorum. Detalii aici


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *