Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecați pentru omorul unei tinere,…

Judecați pentru omorul unei tinere, prin stropire cu acid

Procuratura sectorului Rîşcani anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a doi locuitori ai capitalei de comiterea omorului intenţionat al unei tinere, prin stropire cu acid.

Cazul a avut loc în seara zilei de 2 decembrie 2014, când victima, o tânără de 29 ani, a revenit acasă din oraş. După ce a intrat în scara blocului, aceasta a fost stropită pe faţă cu acid. În rezultatul arsurilor grave primite, victima a decedat peste câteva ore la spital.

Inculpaţii au fost reţinuţi a doua zi după comiterea crimei. Aceştia s-au dovedit a fi fostul iubit al fetei, care a comandat crima, supărat că ea ar fi intenţionat să plece în Dubai, la muncă. Cel care a executat omorul prin stropirea victimei cu acid este un amic de-al fostului iubit al victimei, care a fost convins, pentru o sumă de bani să sperie, în acest mod fata.

Din momentul reţinerii până în prezent inculpaţii se află în arest, iar procurorii au expediat cauza penală spre examinare Judecatoriei sect.Rîşcani.

Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de comiterea omorului intenţionat, inculpaţii riscă între 15 şi 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.