Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă o ședință anunțată de…

Încă o ședință anunțată de membrii CSM, amânată. Pe agendă era programată o sesizare a Procurorului General

Încă o tentativă a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a se întruni în ședință, astăzi, 21 noiembrie a eșuat. Din lipsă de cvorum ședința a fost declarată închisă.

Primul subiect programat pe agenda ședinței de astăzi era sesizarea Procurorului General, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale, reținere, aducere silită, percheziție, arestare și tragerea la răspundere penală a unui judecător.

Sunt doar șapte membri. Se amână ședința pentru altă dată. Ședința se declară închisă”, a declarat președinele CSM.

Ultima ședință anunțată de CSM, pe 19 noiembrie, a fost amânată tot din lipsă de cvorum. Doar șapte membri s-au prezentat atunci.

Miercuri, 20 noiembrie, Ion Postu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul profesorilor de drept titulari, și-a depus cererea de demisie. Acesta precizează că rămânerea sa în funcția de membru al CSM „nu este în coraborarea cu viziunea pe care o împărtășește în calitate de om, jurist și doctor în drept”. Detalii aici

Toate cele 29 de subiecte de pe ordinea de zi a CSM, de astăzi, 21 noiembrie, le puteți găsi aici

Decizia de a se convoca în ședințe vine în contextul în care CSM nu a recunoscut hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie și a depus în acest sens și o contestație prin care a solicitat anularea hotărârii prin care le-au fost ridicate mandatele.

Cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru, au fost revocați din funcție în urma unei hotărâri adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor de vineri, 27 septembrie. După vot, participanții au decis organizarea unei noi Adunari Generale a Judecătorilor la data de 25 octombrie, pentru a alege noi membri ai CSM, însă Adunarea din 25 octombrie nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Justiție în blocaj. Cronologia evenimentelor o găsiți aici.