Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat demisia

Ion Postu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul profesorilor de drept titulari, și-a depus astăzi, 20 noiembrie, cererea de demisie. Acesta precizează că rămânerea sa în funcția de membru al CSM „nu este în coraborarea cu viziunea pe care o împărtășește în calitate de om, jurist și doctor în drept”.

„Nu voi admite să fiu atras și criticat nejustificat pentru faptul că particip sau nu particip la anumite „jocuri”, care nu mă vizează și nu au nimic în comun cu activitatea legală a CSM-ului. CSM trebuie să rămână acel organ echidistant care asigură independența puterii judecătorești și drepturile legale ale judecătorilor pentru ca într-un rezultat final să triumfe calitatea actului de justiție și respectate drepturile omului”, este menționat în cererea de demisie a lui Ion Postu.

Anterior, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, l-a criticat pe Ion Postu după ce acesta nu s-a prezentat la ședințele CSM, care au fost amânate din lipsă de cvorum: „Se creează impresia că ședințele CSM sunt intenționat boicotate și se încearcă de a face ca CSM să nu fie lucrativ”.

Membrii CSM au fost revocați din funcție la 27 septembrie de către Adunarea generală extraordinară a judecătorilor, organizată la inițiativa a 87 de magistrați, în urma unei hotărâri emise de Curtea de Apel Chișinău. Membrii CSM nu recunosc însă deciziile luate la Adunarea generală a judecătorilor. În această perioadă, membrii CSM s-au întrunit în continuare în ședință, adoptând mai multe hotărâri, care însă ulterior au fost contestate în instanță pentru că CSM-ul nu ar fi funcțional.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *