Hoți de apartamente, prinși de oamenii legii

Doi bărbați de 32 și 35 de ani, domiciliați în capitală, au fost reţinuți la 28 ianuarie curent, de către oamenii legii, fiind bănuiți de furt din patru apartamente din capitală. Anterior, aceștia au fost condamnați atât pentru pungășie, consum, păstrarea și procurarea substanțelor narcotice, cât și pentru infracțiuni similare.

Conform informaţiilor prezentate de către părțile vătămate, din locuinţe ar fi fost sustrase mijloace financiare, bunuri materiale şi articole din aur în valoare de peste 88.000 de lei.

În cadrul acţiunilor de investigaţii, angajații Direcției combaterea crimelor grave au stabilit, că în toate cazurile, bărbații, pe parcursul anului 2014, ar fi pătruns în apartamente prin culegere de chei.

În urma perchezițiilor efectuate în locuințele suspecților au fost ridicate bunurile care ar fi fost sustrase sau folosite la comiterea infracțiunilor: 3 notebook-uri, o tabletă, 6 memory-sticks, 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM a operatorilor din R. Moldova, precum și 3 cartele SIM nefolosite, chei mecanice pentru lăcătuși auto, 4 aparate de fotografiat, mănuși medicinale, cameră WEB, boxe audio „F&D”, 2 ceasuri de mână, bijuterii din aur și argint, 6 genți sportive mari (cu care transportau lucrurile sustrase), îmbrăcăminte folosită la comiterea crimelor.

În acest caz, bărbații sunt cercetați în cadrul a patru cauze penale inițiate în baza art. 186 al.2 Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de săvârșirea unui „furt cu cauzarea de daune în proporţii considerabile”, riscă amendă în mărime de până la 20.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Poliţia continuă investigaţiile în vederea stabilirii altor circumstanţe, precum şi complicitatea lor în alte cazuri similare, fiind reţinuți pe un termen de 30 de ore.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tika

    e un bine cà politia are de muncà si nu au nevoe sà plece peste hotare,datorità hotilor
    cineva trebue sà tràeascà in moldova 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *