Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fiul unui deputat BCS, vizat…

Fiul unui deputat BCS, vizat în dosarul de corupție de la vama de la Aeroport. „Băiatul e acasă, doarme după schimb”

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Radu Mudreac, a confirmat faptul că fiul său, Ion Mudreac, a fost solicitat să se prezinte pentru audieri la Centrul Național Anticorupție, în cazul dosarului de corupție în care sunt vizați mai mulți angajați de postul vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău. Deputatul a mai declarat că fiul său nu a fost reținut. 

Băiatul e acasă, doarme după schimb (tură, n.r.)”, a spus deputatul, solicitat de ZdG. Potrivit lui, nu ar fi avut loc percheziții la domiciliul sau biroul fiului său. „Nu a fost reținut, nu a avut percheziții, dar este vizat”, a spus deputatul.

Presa și unele canale de Telegram au dat, pe surse, numele unui alt vameș vizat în acest dosar, care a fi fiului unui fost deputat al Partidului Democrat, Gheorghe Brașovschi.

Solicitat de ZdG, fostul deputat nu a putut spune dacă e sau nu vizat sau reținut fiul său, Constantin Brașovschi, în dosarul de corupție de la vama de la aeroport, investigat de CNA. El a confirmat că fiul său este angajat la punctul vamal de la aeroport.

Noi nu trăim împreună, are familia sa, deja e matur. Trebuie să mă informez și eu, că eu nici nu știu dacă e arestat sau nu. El majoratul l-a împlinit și eu cred că el e responsabil de acțiunile pe care le face. Eu am încredere în el, că el e băiat educat”, a spus fostul deputat pentru ZdG.

Și fiica deputatei PAS Victoria Cazacu ar fi vizată în acest dosar, după cum a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, președinte ale partidului de guvernare – PAS. El a cerut ca acesta să-și depună mandatul. ZdG a solicitat o reacție din partea deputatei, dar ea nu a răspuns apelurilor și nici mesajelor ZdG. Numele fiicei deputatei PAS ar fi Diana Cazacu, după cum scriu, de asemenea pe surse, unele site-uri și canale de Telegram.

Trei inspectori vamali au fost reținuți, după ce CNA a făcut percheziții la postul vamal de la Aeroport, într-un dosar de corupție.

Este vorba despre o schemă infracțională prin care de la pasageri se pretindeau mijloace financiare pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din R. Moldova a diferitor bunuri, informează Centrul Național Anticorupție.

Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari SUA, pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.         

În dimineața zilei de luni, 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă.