Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fiica unei deputate PAS, vizată…

Fiica unei deputate PAS, vizată de perchezițiile de la Aeroport. Igor Grosu: „Depunerea mandatului este necesară”

Perchezițiile de la Postul Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi vizat-o pe fiica deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Victoria Cazacu, potrivit unei declarații a președintelui Parlamentului, Igor Grosu. El a cerut ca deputata să-și depună mandatul.

„Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției.

Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a declarat Igor Grosu.

Trei inspectori vamali au fost reținuți, după ce CNA a făcut percheziții la postul vamal de la Aeroport, într-un dosar de corupție.

Este vorba despre o schemă infracțională prin care de la pasageri se pretindeau mijloace financiare pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din R. Moldova a diferitor bunuri, informează Centrul Național Anticorupție.

Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari SUA, pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.         

În dimineața zilei de luni, 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă.