Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul fostei Direcții nr. 5…

Dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI. O altă ședință la care urma să fie examinată constestația PCCOCS cu privire la decizia judecătoriei de a înlocui arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul fostului șef al IGP, amânată

O altă ședință la care urma să fie examinată constestația Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale cu privire la decizia judecătoriei de a înlocui arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul fostului șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Alexandru Pînzari a fost amânată.

„Ședința a fost amânată deoarece partea apărării a motivat că a depus la fel un recurs, care nu a fost însă înregistrat la CA Chișinău. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana nu l-a expediat împreună cu dosarul deși trebuia să o facă potrivit legii. Credem că aceasta s-a făcut intenționat pentru a tergiversa procesul”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul PCCOCS, Dumitru Raileanu.

Pe 6 septembrie, Curtea de Apel (CA) Chișinău a ascultat pozițiile părților și a dispus amânarea desfășurării ședinței pentru miercuri, 8 septembrie.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în baza unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana care a fost luată pe 25 august.

Duminică, 1 august, fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari, reținut pe 31 iulie, în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI, a primit 30 de zile de arest. Procurorii au depus demersul pentru prelungirea arestului preventiv în privința fostului șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Alexandru Pînzari.

Potrivit PCCOCS, Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al IGP.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.