Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosar penal pentru răpire, în…

Dosar penal pentru răpire, în cazul copilului de 6 ani dispărut la Hâncești. Detalii de la autorități

După mai bine de 42 de ore de la dispariția băiețelui de 6 ani din Hâncești, conducerea Inspectoratului de Poliție Hâncești a iniția un dosar penal pentru răpire. Între timp, în localitate sunt desfășurate, în continuare, operațiuni de căutare.

După 2 zile de căutări, joi, 28 mai, responsabilii din cadrul IP Hâncești anunță că au iniția o cauză penală pentru „răpirea minorului”, în cazul băiețelului de 6 ani dispărut fără urmă.

„IP Hâncești a iniția astăzi o cazuă penală pentru răpirea unui minor, în baza art. 164, aliniatul 2. La moment continuă operațiunea de căutare a copilului”, ne-a comunicat ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol.

Articolul 164. Răpirea unei persoane

          (1) Răpirea unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani.

          (2) Aceeaşi acţiune săvîrşită:

  •           a) repetat;
  •           b) asupra a două sau  mai multor persoane;
  •           c) asupra unei femei gravide;
  •           d) cu bună-ştiinţă asupra unui minor;
  •           e) de două sau mai  multe persoane;
  •           f) din interes material;

          g) cu aplicarea armei sau altor obiecte folosite în calitate de armă se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani  cu (sau fără)  amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale.

          (3) Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2), care:

  •           a) au fost săvîrşite de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală;
  •           b) au cauzat din imprudenţă o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii ori decesul victimei, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 800 la 1500 unităţi convenţionale.

Băiețelu de 6 ani din Hâncești a dispărut marți, 26 mai, fără urmă, iar de atunci familia îl caută cu disperare. Potrivit poliției, micuțul se afla acasă cu fratele și sora sa mai mare, iar la un moment dat a dispărut din ogradă și de atunci nimeni nu mai știe nimic de el. Polițiști, pompieri și voluntari au organizat mai multe operațiuni de căutare pe parcursul ultimelor 42 de ore, iar acestea continuă și la această oră, anunță autoritățile.

Miercuri, 27 mai, primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, a anunțat că este gata să ofere 300 de mii de lei  pentru orice detaliu ca micuțul Beniamin să fie găsit viu și nevătămat.