Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Detalii de la IGP…

Video Detalii de la IGP despre operațiunea de căutare a copilului de 6 ani dispărut la Hâncești: Au fost implicați câini și drone

Aliona Dragomirețcaia, șefa Secției Siguranță minori a INSP al Inspectoratului General de Poliție a oferit joi, 28 mai, detalii cu privire la măsurile întreprinse de poliție în cazul copilului de 6 ani, dispărut la Hîncești.

La 26 mai în adresa IP Hâncești, a parvenit apelul telefonic prin acre autoritățile au fost sesizate de către mama copilului precum fiul ei de 6 a plecat într-o direcție necunoscută. Copilul, în momentul dispariției se afla acasă cu încă doi frați, iar părinții erau la serviciu. Imediat, IP Hâncești a alertat subdiviziunea. Toți angajații au fost separați pe grupuri și au fost îndrumați pentru a desfășura acțiunile de căutare. Urmare a acestor acțiuni au fost chestionați părinții, rudele, toți membrii de familie, vecinii. Au fost supuse verificărilor subsolurile, gurile de canalizare, fântânile, toate locurile posibile unde s-ar fi putut afla copilul.

În cele 42 de ore de căutare au fost antrenați peste 100 de angajați ai poliției și Poliției de Frontieră, care în acțiunile de căutare au implicat atât serviciul chinologic cu implicarea câinilor, cu aplicarea dronelor în căutarea copilului. A fost implicat Serviciul de Urgență, Inspectoratul General de Carabinieri, care a oferit un suport de peste 140 de angajați. A fost implicat și Serviciul Salvatori. Toți, în aceste zile au oferit suport poliției, în acțiunile de căutare. În suportul poliției au venit și peste 50 de persoane – voluntari din cadrul societății civile

Dat fiind faptul că locuința băiatului este în preajma pădurii, acțiunile de căutare s-au extins pe tot terenul forestier din preajmă și în toate locurile posibile.

Copilul are 6 ani, era îmbrăcat într-un maiou de culoare galbenă, blugi de culoare verde și era încălțat în șlapi de culoare roz, erau șlapii mamei, a declarat Aliona Dragomirețcaia, șefa Secției Siguranță minori a INSP al Inspectoratului General de Poliție

Un băiețel de 6 ani din Hâncești a dispărut marți, 26 mai, fără urmă, iar de atunci familia îl caută cu disperare. Potrivit poliției, micuțul se afla acasă doar cu fratele său mai mare, iar la un moment dat a dispărut din ogradă și de atunci nimeni nu mai știe nimic de el. Polițiști, pompieri și voluntari au organizat mai multe operațiuni de căutare pe parcursul nopții, iar acestea continuă și la această oră, anunță autoritățile.

Miercuri, 27 mai, primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, a anunțat că este gata să ofere 300 de mii de lei  pentru orice detaliu ca micuțul Beniamin să fie găsit viu și nevătămat.