Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi candidați la funcția de…

Doi candidați la funcția de membru în CSP s-au retras din concurs, nepromovând evaluarea Comisiei pre-vetting

Sursa: CSP

Comisia pre-vetting anunță joi, 20 aprilie, că procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Anenii Noi, Aureliu Buzdugan, și procurorul în Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Buiucani, Remus Moroz, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), nu au promovat evaluarea ca urmare a retragerii din concurs.

Deciziile Comisiei au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în acest caz Consiliul Superior al Procurorilor. Deciziile pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile din data recepționării. Comisia va plasa deciziile pe pagina sa web, în formă depersonalizată, dacă candidații nu se vor opune publicării.

13 candidați procurori și un reprezentant al societății civile, propus de Academia de Științe, au rămas în concursul pentru ocuparea funcției de membru în CSP. Aceștia sunt evaluați de către Comisia Pre-Vetting sub aspectul integrității financiare și etice, verificările vizând o perioadă de 15 ani.

Audierile candidaților încep vineri, 21 aprilie. Doar cei care vor promova evaluarea vor putea fi aleși în noua componență a Consiliului Superior al Procurorilor.