Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Scrisoarea ex-deputatului Reșetnicov, plasat…

DOC Scrisoarea ex-deputatului Reșetnicov, plasat în izolator CNA fiind cercetat pentru îmbogățire ilicită: „Considerându-mă ostatic și deținut politic al regimului guvernării actuale, declar că îmi sunt încălcate drepturile”

La trei zile după ce a fost plasat în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Artur Reșetnicov, unul din cei 13 foști deputați transfugi cercetați pentru îmbogățire ilicită, a postat pe 7 februarie pe Facebook o srisoare scrisă de mână în care menționează că dosarul deschis pe numele lui „este unul politic și organizat de actuala guvernare”.

În scrisoarea care se întinde pe patru pagini, Reșetnicov scrie că „prin acest dosar guvernarea urmărește sustragerea atenției opiniei publice de la probleme social-economice”.

Reșetnicov susține că în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său, procurorii i-au ridicat toți banii din casă, iar „familia sa cu doi copii minori, dar și părinții săi, care sunt în vârstă, au rămas fără surse de existență”.

Tot în scrisoare, ex-deputatul menționează că în calitatea sa de fost judecător al Curții Constituționale (CC) „nu putea fi reținut fără o decizie a CC și că astfel, potrivit lui, a fost încălcată Legea Supremă și subminată autoritatea judecătorească”.

În context, Reșetnicov declară că se consideră „ostatic și deținut politic al regimului guvernării actuale” și menționează că „îi sunt încălcate drepturile în calitate de cetățean și judecător în demisie”.

La 4 februarie, Artur Reșetnicov, unul dintre cei 13 foști deputați transfugi cercetați pentru îmbogățire ilicită, a declarat, înainte ca magistrații să adopte o decizie cu privire la emiterea unui mandat de arest în privința lui, că „regretă că a votat pentru Maia Sandu și prin votul lui, inclusiv, a fost adus la putere un monstru”. Detalii aici

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersurile înaintate de procurorii anticorupție privind aplicarea măsurii preventive și în privința fostului deputat Artur Reșetnicov, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită. Reșetnicov a fost plasat în izolator pentru 30 de zile. Detalii aici

Pe 2 februarie curent, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul R. Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte. Atunci, cinci foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Serghei Sîrbudin cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită și la domiciliile cărora au descins procurorii în această dimineață