Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Interlopul Gheorghe Orlov, care…

DOC Interlopul Gheorghe Orlov, care ajuns în R. Moldova fiind acuzat că a avut misiunea de a destabiliza situația după alegerile prezidențiale – achitat de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani și „pus imediat în libertate”

Interlopul Gheorghe Orlov, dat anterior în căutare internațională, care în luna noiembrie 2020 a reușit să intre și să plece de pe teritoriul R. Moldova, iar la 14 noiembrie 2020 a fost extrădat din Ucraina către organele de drept din R. Moldova și care era învinuit de „participație și acțiuni de șantaj în proporții deosebit de mari” a fost achitat de judecători. Sentința de achitare a fost pronunțată la 30 martie curent de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Prin Încheierea instanței de judecată, Gheorghe Orlov, cunoscut și ca Gheorghe Nazaruc, a fost eliberat din arest la domiciliu.

Potrivit deciziei Judecătoriei Chișinău, magistrații l-au achitat pe Orlov „pe motiv că faptele imputate acestuia nu întrunesc elementele componenței de infracțiune”.

Se achită NAZARUC Gheorghe de învinuirea în comiterea infracțiunii prevăzute de art.42 alin.(2) și (3), 189 alin.(6) Cod penal al Republicii Moldova, pe motiv că faptele imputate acestuia nu întrunesc elementele componenței de infracțiune.

Se revocă măsura preventivă „arestarea la domiciliu”, dispusă în privința lui NAZARUC Gheorghe prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) din 03 martie 2021.

Dispoziția privind revocarea măsurii preventive „arestarea la domiciliu” este executorie din momentul pronunțării dispozitivului sentinței.

NAZARUC Gheorghe se pune imediat în libertate”, se menționează în Dispozitivul deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Sentința integrală:

Nazaruc decizie by Ziarul de Gardă

Sentința motivată va fi pronunțată în ședință publică la 28 aprilie 2021, ora 13:00.

Sentința va putea fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 zile de la pronunțarea sentinței motivate, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Buiucani).

Gheorghe Orlov, dat în căutare internațională, care în luna noiembrie a reușit să intre și să plece de pe teritoriul R. Moldova, a fost extrădat la 14 noiembrie 2020, din Ucraina către organele de drept din R. Moldova.

La 7 decembrie 2020, prim-vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputatul Igor Grosu, a acuzat că ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, împreună cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, au organizat intrarea în R. Moldova, în perioada 1 noiembrie – 15 noiembrie, a unei autorităţi criminale.

Și ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a confirmat atunci intrarea în tara a interlopului Gheorghe Orlov, spunând că acesta „a stat în restaurantele din nordul țării, așteptând rezultatele alegerilor”.

În replică, ministrul Voicu a respins acuzațiile și a declarat că atunci când a intrat în țară Orlov nu figura în baza de date a Poliției de Frontieră. Tot el spune că atunci când a fost stabilit că acesta este dat în căutare internațională a fost monitorizat, iar după ce a ajuns pe teritoriul Ucrainei autoritățile de la Chișinău au conlucrat cu cele ucrainene pentru reținerea lui. Și reprezentanții Președinției au declarat că acuzațiile sunt nefondate.

Gheorghe Nazaruc, condamnat în Federația Rusă pentru atac armat, mai deţine un paşaport moldovenesc în care figurează cu numele Gheorghe Chelmescu, şi un paşaport eliberat de către autorităţile de la Moscova, în care apare oficial cu numele de Gheorghi Orlov.

Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, care este și mâna dreaptă a liderului criminal Grigore Caramalac, alias Bulgaru,  a trecut frontiera de stat a Republicii Molodva, fiind ulterior învinuit că ar fi avut misiunea de a destabiliza situația din țară după alegerile prezidențiale. În noaptea de 13 noiembrie, Nazaruc a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar în timpul controlului vamal, polițiștii de frontieră nu au întreprins nicio  acțiune de reținere.

Citește și: