Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Două magistrate, care au…

DOC Două magistrate, care au decis rejudecarea dosarului lui Platon, excluse din completele de judecată care examinează dosarele privind „furtul miliardului”

Magistratele Bivol Tatiana și Vasilenco Angela, care au decis rejudecarea dosarului în care omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, au fost excluse din completele de judecători specializați, constituite la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinarea dosarelor care vizează „furtul miliardului”.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, la 1 decembrie curent, iar abia miercuri, 16 decembrie, a fost publicată pe site-ul instanței de judecată.

Dispoziția președintelui Judecătoriei Chișinău din 01.12.2020 vine să modifice și să completeze Dispoziția nr. 66 din 27 noiembrie 2020 cu privire la formarea completelor specializate în vederea executării Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii nr.289/25 din 13.10.2020.

Atunci, potrivit documentului emis la 27 noiembrie, a fost luată decizia ca dosarele vizând „furtul miliardului” să fie examinate de două complete de judecători specializați, constituite la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Astfel, în urma Dispoziției din 1 decembrie emisă de președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, magistratele Tatiana Bivol și Angela Vasilenco, care făceau parte din primul complet de judecată au fost excluse și înlocuite cu judecătorii Negru Alexandru și Catană Angela. Tot din acest complet mai face parte și judecătorul Ion Morozan.

Cel de-al doilea complet este alcătuit din Ana Cucerescu, Eugen Beșelea și Petru Paun.

Cele două magistrate care au fost excluse din completele de judecată care examinează dosarele privind „furtul miliardului” Tatiana Bivol și Angela Vasilenco fac parte din completul de magistrați care examinează dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare. Acest complet a decis că dosarul urmează să fie rejudecat.

Tot Bivol face parte din completul de judecători care examinează cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Vlad Filat.