Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul adjunct al AAP, Ghenadie…

Directorul adjunct al AAP, Ghenadie Grib, reținut în urma perchezițiilor de la Centrul Republican de Transfuzie a Sângelui. Procurorii cer mandat de arestare pe numele lui Grib și a ex-ministrei Sănătății

Directorul adjunct al Agenției Achiziții Publice (AAP), Ghenadie Grib, cel care în 2015 a fost reținut în dosarul licitațiilor trucate în medicină, a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate luni, 7 iunie, la Centrul Republican de Transfuzie a Sangelui. Procurora din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), Victoria Furtuna, cea care gestionează cazul a declarat pentru Ziarul de Gardă că miercuri, 9 iunie, acuzatorii vor cere mandat de arestare pentru 30 de zile pentru Ghenadie Grib și pentru fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, reținută în dosarul trucării licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.

Solicitată de ZdG, Victoria Furtuna ne-a comunicat că procurorii au înaintat un demers către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana prin care solicită aplicarea măsurii preventive de arest pentru o perioadă de 30 de zile pe numele direcotrului adjunct al AAP Ghenadie Grib și a ex-ministrei Sănătății Svetlana Cebotari.

Procurorii au înaintat un demers către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana în care vor cere aplicarea măsurii preventive de arest pentru o perioadă de 30 de zile. El a fost reținut pentru 72 de ore. Astăzi la ora 14:30 va fi examinat demersul. Instanța urmează să decidă. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu săvârșit de către persoane publice cu folosirea atribuțiilor în interesul personal și anume pe faptul facilitării apriori în cadrul unor licitații a agenților economici comozi”, a declarat Victoria Furtuna.

Procuratura Anticorupție a efectuat luni, 7 iunie, mai multe percheziții, pe faptul abuzului de serviciu, „comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice”.

În urma descinderilor, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui, fostă ministră a Sănătății în Guvernul Filip, Svetlana Cebotari, și juristul acesteia, precum și Ghenadie Grib, un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

În 2015, şeful-adjunct al Agenţiei Achiziţii Publice, Ghenadie Grib a fost reținut în dosarul licitațiilor trucate din medicină.

Citește și: