Principală  —  IMPORTANTE   —   Din izolator în arest la…

Din izolator în arest la domiciliu. CA Chișinău a schimbat măsura de arest emisă în privința primarei de la Trușeni, cercetată într-un dosar de corupție

Magistrații Curții de Apel (CA) Chişinău au schimbat luni, 27 septembrie, măsura preventivă din arest în izolator în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, în privinţa primarei de la Trușeni, Stela Munteanu și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei, cercetați într-un dosar de corupție.

„Curtea de Apel i-a plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe cei doi învinuiți în dosarul de corupție de la primăria Trușeni”, anunță CNA.

La 23 septembrie, magistrații Curții de Apel (CA) Chişinău au schimbat măsura preventivă din arest în izolator în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, în privinţa arhitectului-şef care figurează în dosarul de corupţie la Primăria Truşeni.

Pe 16 septembrie curent, primara de la Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-șef și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei, toți trei reținuți și cercetați într-un dosar de corupție, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) ne-au comunicat atunci că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au admis, joi 16 septembrie, demersurile înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) privind aplicarea măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile în izolator în privința primarei de la Trușeni Stela Munteanu, arhitectului-șef și ex-șefului Întreprinderii Municipale a Primăriei. Detalii aici.

Reprezentanții CNA susțin că agentul economic a încheiat acord de recunoaștere a vinei și a fost eliberat din custodia autorităților.

Pe 15 septembrie, procurorii au întocmit demersurile și au cerut mandate de arestare pe numele primarei de la Trușeni, Stela Munteanu, arhitectului-șef și ex-șefului Întreprinderii Municipale a Primăriei. Detalii aici.

În urma unor percheziții desfășurate, pe 14 septembrie, de CNA la primăria Trușeni, primara Stela Munteanu, arhitectului-şef, fostul şef al Întreprinderii Municipale a Primăriei şi un agent economic au fost reținuți, fiind bănuiți de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă, într-un dosar penal deschis de autorități.

Tot marți, 14 septembrie, reprezentanții CNA au publicat imagini cu discuțiile care, potrivit lor, au avut loc la Primăria Trușeni, dintre primara Stela Munteanu arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic.

Conform CNA, suspecții ar fi încercat să preia abuziv casa care aparţinea unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Astfel, au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre edil şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure. Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenţii,  pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate, urmau a fi împărţiţi între membrii grupului.

În nota CNA se menționa că dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani.