Principală  —  IMPORTANTE   —   Din arest la domiciliu în…

Din arest la domiciliu în arest în Penitenciarul nr. 13. CA Chișinău a schimbat măsura de arest în privința ex-deputatului Artur Reșetnicov, cercetat pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi

Ex-deputatul Artur Reșetnicov, cercetat pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi, a fost transferat din arest la domiciliu în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru următoarele 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată miercuri de magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău în urma unui demers al acuzatorilor de stat în acest sens.

Contactată de Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea din cadrul Procuraturii Generale (PG), ne-a comunicat că magistrații au admis integral recursul procurorului de caz, astfel Reșetnicov a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13.

„În rezultatul examinării recursului înaintat de procurorii anticorupție asupra deciziei primei instanțe privind plasarea în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile a ex-deputatului Artur Resetnicov, magistrații Curții de Apel Chișinău au dispus admiterea integrală a recursului. Prin urmare, ex-deputatul vizat a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13”, a declarat procurora.

La 2 februarie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au efectuat percheziții la domiciliile a 13 foști parlamentari transfugi, bănuiți de îmbogățire ilicită. Este vorba despre Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Alexandru Banicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mîndru, Sergiu Stati, Anatolie Gorilă, Petru Porcescu, Anatolie Zagorodnîi, Galina Balmoș, Igor Vremea, Elena Gudumac și Corneliu Mihalache.

La 4 februarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Atunci, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

La 2 februarie, Artur Reșetnicov, unul din cei 13 foști deputați comuniști cercetați pentru îmbogățire ilicită, reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție, a declarat greva foamei.

Potrivit surselor ZdG patru ex-deputați Ivanov, Reșetnicov, Vitiuc și Zagorodnîi sunt bănuiți că au negociat tranziția colegilor lor de la Partidul Comuniștilor din R. Moldova la Partidul Democrat.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, reținut în dosarul celor 13 deputați transfugi, ar fi bănuit și de faptul că a divulgat date cu privire la acțiunile de urmărire penală pe care urmează să le întreprindă procurorii anticorupție.

Potrivit surselor ZdG, Sîrbu a fost reținut după ce procurorii anticorupție au găsit în timpul perchezițiilor desfășurate la domiciliul fostului deputat comunist Artur Reșetnicov, reținut și el astăzi în acest dosar, un schimb de mesaje dintre Sîrbu și Reșetnicov. Discuția dintre cei doi a avut loc marți, 1 februarie. În discuție, Sergiu Sîrbu îl informa pe Artur Reșetnicov despre faptul că procurorii urmează să descindă la domiciliul lui, dar și a altor foști colegi de partid, lucru care s-a și întâmplat astăzi, 2 februarie, a doua zi după discuția dintre cei doi.

DETALII AVEM AICI: Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită și la domiciliile cărora au descins procurorii în această dimineață