Principală  —  IMPORTANTE   —   Curtea Constituțională a validat mandatul…

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat pentru parlamentarul PAS care îi ia locul Zinaidei Popa, care a ales să-și continue activitatea în CMC

Curtea Constituțională (CC) a validat marți, 14 septembrie, mandatul de deputat al parlamentarului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care vine să o înlocuiască pe Zinaida Popa în fracțiunea parlamentară a PAS, ultima renunțând la mandatul de deputat pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședintă a PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Viorel Barda care se regăsește pe lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent este de profesie jurist și ocupă funcția de șef al Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova (DGACG-RM). Viorel Barda a declarat în ultimii doi ani, 2019 – 2020, un salariu de 81 339 de lei, primiți de la DGACG-RM. Totodată, familia Barda păstrează 33 400 de euro pe un cont bancar, bani pe care i-au primit sub formă de donație.

Viorel Barda indică că este proprietarul unui apartament de 34 m.p. cumpărat în 1990 cu 5 000 de dolari SUA. La capitolul bunuri mobile, acesta indică trei vehicule, Ford Transit care valorează 40 000 de lei, VAZ 2017 de 1 000 dolari SUA și o Toyota fabricată în 2005 și achiziționată în 2014 – de 6 000 de euro.

Parlamentul de la Chișinău a adoptat marți, 24 august, Hotărârea privind cererea de demisie depusă de către deputata din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Zinaida Popa. La ședința Parlamentului din data de 20 august, Zinaida Popa a anunțat că renunță la funcția de deputat, pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședintă a Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău.

În urma alegerilor parlamentare din 11 iulie curent, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 de mandate, iar Partidul Politic „ȘOR” – 6 mandate.