Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Conflict de interese la Primăria…

Conflict de interese la Primăria din Chișinău

Comisia Națională de Integritate a constatat în ședința ordinară de astăzi, 2 iulie, că Mihail Moldovanu, șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Încălcarea s-a manifestat prin faptul, că Moldovanu, fiind în funcția de șef al Direcției sănătate în cadrul Primăriei municipiului Chișinău, s-a ghidat după interesul său personal la darea în locațiune a unui spațiu public pentru o societate comercială al cărei administrator era fiica sa. Deși, acesta nu a avizat cererea de solicitare a spațiului din partea rudei sale, Comisia Națională de Integritate consideră că Moldovanu și-a folosit pârghiile sale de serviciu pentru a oferi în timp util câteva încăperi amplasate la etajele 1 și 2 din incinta Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr.1 pentru o perioadă de 25 de ani.

Prin urmare, s-a constatat conflictul de interese exprimat prin neinformarea de către dl Moldovanu, în scris, în termen de 3 zile de la data constatării, a primarului municipiului Chișinău despre interesul său și al persoanei apropiate (fiica), legat de avizarea cererii societății comerciale menționate.

Actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictului de interese de către dl Moldovanu va fi transmis Centrului Național Anticorupție pentru aplicarea amenzii prevăzute la art. 3132 Cod contravențional.
Totodată, Comisia precizează că actul este pasibil contestării în instanța de contecios administrativ.

În ceea ce privește celelalte subiecte examinate astăzi, cei trei membri ai Comisiei au fost în imposibilitatea de a adopta decizii din motivul insuficienței de voturi necesare pentru aceasta (lipsa de cvorum). Subiectele respective vor fi examinate în ședința de săptămâna viitoare a Comisiei Naționale de Integritate.