Concursuri în justiție. Cine sunt candidații

Marți, 29 mai, în ședința Consiului Superior al Magistraturii se va alege un vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, dar și un inspector judecător în cadrul Inspecției Judiciare. 

Conform informațiilor din agenda ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, la funcția de inspector de integritate și-au înaintat candidatura 5 persoane: Ioana Chironeț, judecătoare la Judecătoria Chișinău, Vera Toma și Valeriu Efros, ambii foști magistrați, Olesea Plotnic, conferențiar universitar, dar și Oleg Potârniche.

Tot marți se va alege un vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, oficiul Râșcani. La acest post aspiră doar un singur candidat: Corneliu Guzun, magistrat la Judecătoria Chișinău.

Conform magistrat.md, Guzun a fost numit, prin Hotărârea nr. 589/26 din 05 septembrie 2017, pentru exercitarea interimatului funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, pînă la completarea funcției în modul stabilit de lege.

El a fost acceptat în sistemul judecătoresc prin Decretul Președintelui RM nr. 1540-VII din 24 aprilie 2015 numit, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Rîșcani, municipiul Chișinău. Anterior, Guzun a fost jurist la Red Union Fenosa.

La ședința CSM de marți, 29 mai, vor fi desemnați judecători noi la Bălți și Comrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *