Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Circa 9 mii de pachete…

Circa 9 mii de pachete de țigări, reținute în urma perchezițiilor domiciliare

Timp de cinci luni, polițiștii de frontieră au întreprins un șir de măsuri speciale de investigaţii în zona de responsabilitate a Direcției regionale „Nord”, în vederea identificării persoanelor care organizau contrabandă cu produse de tutungerie din R. Moldova în România, peste râul Prut. Conform cercetărilor primare, în schema infracţională erau implicați atât cetăţeni moldoveni, cât și români.

La baza pornirii urmăririi penale şi investigațiilor speciale au stat două cazuri de contrabandă săvârșite la data 18 decembrie 2014 și 14 februarie 2015, unde autoritățile române au descoperit peste 500.000 de pachete cu țigarete.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse de polițiștii de frontieră pe linia descoperirii și reținerii persoanelor implicate, s-a reușit de indentificat un grup criminal bine organizat, fiecare membru având un rol bine determinat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse de tutungerie peste râul Prut. În acest sens, săptămâna trecută, ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au desfășurat mai multe percheziţii la domiciliile membrilor grupării, iar la unul din ei, un moldovean de 32 de ani, locuitor al satului Cajba, raionul Glodeni, s-au depistat cinci colete învelite în folie neagră, pregătite pentru a fi transportate peste frontieră. La examinarea conținutului acestora s-au descoperit 7 400 de pachete de țigări marca „Rocco” și trei cutii în care se aflau 1500 pachete marca „Ritm”. La fel, la domiciliul acestuia au fost depistate o armă de foc și muniții, deținute ilegal.

Angajații Poliției de Frontieră desfășoară în continuare activități de investigații, în scopul acumularii materialelor probatorii şi reţinerea tuturor membrilor grupării criminale, pentru atragerea la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.