(VIDEO) Cine este Veaceslav Platon, ex-deputatul anunțat în căutare

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională. Declarația a fost făcută de către Viorel Morari, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, în cadrul unui briefing, privind perchezițiile de astăzi la sediile mai multor bănci, dar și firme, care ar fi implicate în schemele furtului miliardului din sistemul bancar.

„A fost dispus mandat de arest, pentru 30 de zile, pe numele lui Veaceslav Platon, care este anunțat în căutare internațională”, a menționat Viorel Morari. Potrivit lui, Platon ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei.

De asemenea, el a menționat că alte două persoane din sistemul bancar din Moldova au fost reținute, iar încă două sunt audiate.

Veaceslav Platon (n. 24 ianuarie 1973, Căușeni) este un politician și om de afaceri. A fost deputat în Parlamentul R. Moldova din 2009 până în 2010 pe listele Alianței Moldova Noastră, fiind considerat unul din cei mai bogați moldoveni. În ultimii ani, a fost acuzat de participare în diverse scheme ilegale, fiind poreclit „raiderul numărul 1 din spațiul CSI”. În 1998, Platon a fost ales membru al Consiliului Municipal Chișinău pe listele blocului electoral al agrarienilor. În 1994 a devenit vicepreședinte al consiliului de administrare al băncii „Moldindconbank”, apoi și vicepreședinte al consiliului băncii „Investprivatbank”. A avut afaceri în domeniul zahărului în Republica Moldova apoi în domeniul atomo-energetic din Ucraina. Deține și cetățenia Federației Ruse.

Platon deține mai multe afaceri, prin intermediari, în R. Moldova, Ucraina și Federația Rusă.

Citiți aici:

(doc) Ucraineni „platonici”, cu afaceri la Chişinău

Interviu cu Veaceslav Platon: Afacerile din Moldova, relațiile cu Plahotniuc, Țopa și Usatîi, miliardul furat și Unirea cu România

Ce spune Veaceslav Platon despre mandatul de arest și implicarea sa în furtul miliardului

 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Iacob Tofan

  Ce am făcut Eu pentru Stat ?
  Ce a făcut Statul pentru Mine ?

  25.07.2016

  Referitor la incapacitatea Demnitarilor de Stat de a înlătura discriminarea cetățenilor simpli, chiar și a propriilor părinți

  Am muncit pe tărîmul pedagogic 50 de ani.
  Exact în ziua împlinirii a 50 de ani de activitate pedagogică (am petrecut fără haltură peste 50 de mii de ore academice în fața elevilor), am fost „DECORAT” cu un „şut în fund” de la locul de muncă de către directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini, chiar dacă activam cu jumătate de salariu.
  Nicolae Timofti are o pensie de 18 mii de lei și un salariu tot de 18 mii de lei. Nu mai țin minte cîte sute de mii de lei a încasat la momentul ieșirii la pensie pentru anii serviți, însă nu știu cui a servit.
  Ce BINE a făcut acest om pentru Republica Moldova?
  Ce BINE au făcut pentru Republica Moldova și alți juriști, a căror pensie este peste 18 mii de lei lunar ?
  Medalii Timofti a împărțit și la tîlhari. La sfîrșit de mandat, Timofti l-a răsplătit cu distincția „Om emerit” și pe subalternul său, Mihai Șleahtițchi – „cel mai abil” cumpărător de autobuze școlare și cel care, timp de mai mulți ani a
  strîns dijmă din “sector”.
  Mai știu, că minciuna spusă bîlbîit de Preşedintele Nicolae Timofti în faţa telespectatorilor canalului TV Moldova 1 la 1 octombrie 2012 în cadrul emisiunii “Moldova în Direct” a acționat asupra Curții Constituţionale, care după nouă luni de la sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sîrbu a emis hotărîrea discriminatorie din 23 aprilie 2013, care a declarat Constituţională eliberarea din funcție a pedagogilor, care au atins vîrsta de pensionare, contrar Constituției RM în vigoare.
  Aceeași minciună bîlbîită l-a impus pe Radu Panțîru să-mi respingă cererea mea depusă la CEDO, cu un motiv fictiv.
  A început scurgerea celei de a 17-a lună de zile de cînd meditațiile mele despre discriminarea cetățenilor simpli de către Legi și Justiție au devenit publice.
  Legea despre Salarizare și Legea de Pensionare a RM sînt niște Legi Discriminatorii pentru cetățenii simpli ai RM pe mai multe criterii.
  Demnitarii de Stat sînt niște egoiști, deacum și fumatul îl vor folosi pentru a avea ce fura.
  Din cauza INCOMPETENȚELOR personale ei susțin HALTURA în toate DEPARTAMENTELE, care-s într-un număr exagerat de mare iar eficiența lor e extrem de mică.
  Această atitudine se manifestă prin următoartele:
  1. Prin emiterea Deciziilor, Hotărîrilor și Legilor nechibzuite, care au fugărit și mai fugăresc cetățenii din țară, alții se sinucid, iar cei rămași sînt umiliți.
  2. Demnitarii de Stat, despre furtul banilor din bănci au tăcut, demonstrînd complicitatea lor.
  3. Demnitarii de Stat nu efectuiază modificări în Legea despre Salarizare, care permite ca unele persoane să primească salarii de milioane iar cei de rînd abea să ajungă la 1-2 mii de lei lunar.
  4. Demnitarii de Stat primesc îndemnizații pentru anii munciți în cazul ieșirii la pensie, iar poporul simplu n-are acest drept.
  5. Legea actuală de Pensionare este o sursă de criminali, care provin din pensionarii privilegiați.
  Mărimea stabilită a pensiei categoriilor din administrația publică reprezintă 80 % din salariul lunar.
  Mărimea stabilită a pensiei cetățenilor simpli, care reprezintă majoritatea populației RM reprezintă 27% din salariul lunar.
  6. Demnitarii de Stat permit ca judecătorii din RM să petreacă “spălarea” de bani din Rusia și alte state.
  7. Valeriu Guma – încă o potlogărie judecătorească.
  Domnilor judecători, oare n-a venit vremea să aveți măcar un picuț de soveste omenească?
  8. Demnitarii de Stat au adoptat în întunericul nopții un nou guvern, convenabil numai lor.
  9. Pentru trei ani de guvernare deputații corupți umblă ca un k… într-o căldare.
  10. Aplicarea intereselor de partid în toate ramurile – cele mai GRAVE ERORI. Incompetenți și așa avem destui.
  Leul s-a devalorizat cu peste 50 %, inflația a constituit peste 15 %, prețurile medicamentelor, numai ultima vreme, au crescut cu 15 % iar pensiile au fost indexate numai cu 10 %. Unde-i Legea, Domnilor ?????
  Alegerea Șefului CSJ – altă potlogărie a Justiției Moldovenești contra voinței Societății Civile și poporului RM.
  Arestarea protestatarilor. Hotărîrile Curții Constituţionale, CEC, CSJ și CSM – rabat politic la comandă.
  FE-U-DA-LISM.
  Domnule Filip, ați făcut dinnou națiunea de rîs în fața Parlamentului European!
  Atitudinea față de ultimul protest, întronarea dinnou a lui Poalelungi, destituirea lui Marin Ciobanu, urmărirea penală a D-ei Domnica Manole, demonstrează faptul, că sîntem guvernați de niște elemente cu chip de om și suflet de fiare, iar ANIMALELE nici RUȘINE nici SOVESTE N-AU.

  Urmăriți penal tîlharii din bănci !!!!!

  Concluzie: Sîntem guvernați de mizeria societății.

  • Gicu

   VA MULTUMIM CELOR CARE MAI AU PUTINA DEMNITATE SI RESPONSABILITATE… TREZITIVA MOLDOVENI SI ALEGETI IN OCTOMBRIE PE CINE DORITI, DAR NU ALEGETI PE CEI CARE DEJA NE CONDUC DE 25 ANI… VA INPLOR FITI ODATA DESTEPTI . NU CREDETI IN MINCIUNI CA ALTFEL TARA ASTA VA DISPAREA TOTAL…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *