Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce au găsit procurorii pe…

Ce au găsit procurorii pe teritoriul firmei deținute de fratele socialistului Dodon în timpul perchezițiilor efectuate la Sadova

Cele două containere de metal, sustrase de la ÎS Calea Ferată din Moldova, au fost depistate de procurori în urma perchezițiilor efectuate luni, 3 ianuarie, pe terenul unei companii din localitatea Sadova, Călărași.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare în cadrul Procuraturii Generale (PG) ne-a comunicat că cele două containere nu au fost deocamdată ridicate de pe terenul firmei.

„Ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate cele 2 containere din metal. Containerele nu au putut fi ridicate. Containerele au fost transmise pentru pastrare administratorului companiei la care s-au efectuat perchezițiile”, ne-a comunicat procurora.

În urma descinderilor nicio persoană nu a fost reținută, mai spune procurora.

Cele două containere din metal se află pe un teren al companii ce aparține lui Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon. Este vorba despre compania „Agrofactory” SRL, a cărui fondator este Alexandru Dodon.

Luni, 3 ianuarie curent, procurorii au efectuat percheziții la o companie din localitatea Sadova, raionul Călărași. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurorul general interimar Dumitru Robu a comunicat că perchezițiile au fost desfășurate în cadrul unei cauze penale pornite pe „delapidarii bunurilor de la Calea Ferata din Moldova”.

ZdG a scris anterior că, în decembrie 2019, Alexandru Dodon, fratele socialistului Igor Dodon, a făcut primul pas spre lansarea sa oficială în afaceri pe teritoriul R. Moldova. Atunci, ZdG a scris că Alexandru Dodon figurează în actele Agenției Servicii Publice drept unic fondator al firmei „Agrofactory” SRL, având activități declarate în agricultură. SRL-ul este înregistrat la Sadova, localitatea de baștină a fraților Dodon, și are un capital social de 10 mii de lei. Compania este administrată de Andrei Bîrcă. În 2016, an în care fratele său devenea președinte, oficial, familia Alexandru și Ecaterina Dodon raporta un venit cumulat de doar 120 de mii de lei, bani obținuți de cei doi soți doar din salarii. 

Fratele ex-președintelui și-a deschis în 2019 firmă cu profil agricol după ce, în anii 2014-2018, mama sa și a președintelui, Galina Dodon, a cumpărat câteva zeci de terenuri agricole chiar la intrarea în Sadova.

Citiți și: (Video) Toți oamenii președintelui