Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii efectuează percheziții la Sadova,…

Procurorii efectuează percheziții la Sadova, pe teritoriul unei companii ce aparține lui Alexandru Dodon, într-o cauză penală pentru delapidarea bunurilor de la ÎS Calea Ferată

Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui Dodon

Procurorii efectuează în aceste momente percheziții la o companie din localitatea Sadova, raionul Călărași. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurorul general interimar Dumitru Robu ne-a comunicat că perchezițiile sunt desfășurate în cadrul unei cauze penale pornite pe „delapidarii bunurilor de la Calea Ferata din Moldova”.

„Confirm efectuarea perchezițiilor în cadrul unei cauze penale pornita pe faptul delapidări ÎS CFM”, ne-a comunicat Dumitru Robu, procurorul general interimar.

Procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea din cadrul PG, a comunicat pentru ZdG că descinderile sunt efectuate de catre procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinau, Oficiul Centru, în comun cu angajații IGP, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la CFM, „manifestată prin sustragerea a două containere de metal”.

Cele două containere din metal ce s-ar afla pe un teren al companii ce aparține lui Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, scrie Deschide.md.

Este vorba despre compania „Agrofactory” SRL, a cărui fondator este Alexandru Dodon.

ZdG a scris anterior că, în decembrie 2019, Alexandru Dodon, fratele socialistului Igor Dodon, a făcut primul pas spre lansarea sa oficială în afaceri pe teritoriul R. Moldova. Atunci, ZdG a scris că Alexandru Dodon figurează în actele Agenției Servicii Publice drept unic fondator al firmei „Agrofactory” SRL, având activități declarate în agricultură. SRL-ul este înregistrat la Sadova, localitatea de baștină a fraților Dodon, și are un capital social de 10 mii de lei. Compania este administrată de Andrei Bîrcă. În 2016, an în care fratele său devenea președinte, oficial, familia Alexandru și Ecaterina Dodon raporta un venit cumulat de doar 120 de mii de lei, bani obținuți de cei doi soți doar din salarii. 

Fratele ex-președintelui și-a deschis în 2019 firmă cu profil agricol după ce, în anii 2014-2018, mama sa și a președintelui, Galina Dodon, a cumpărat câteva zeci de terenuri agricole chiar la intrarea în Sadova.

Citiți și: (Video) Toți oamenii președintelui