Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Au ridicat aproape 270 de…

Au ridicat aproape 270 de mii de lei în timpul unor percheziții dar ar fi declarat cu 80 de mii de lei mai puțin. Patru polițiști de frontieră, bănuiți de abuz de serviciu

Sursa: CNA

Omenii legii au efectuat mai multe percheziții în dimineața zilei de marți, 27 iunie, la domiciliile și birourile unor polițiști de frontieră, iar unul dintre ei a fost reținut pentru 72 de ore, informează Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord (DGT) a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție cercetează cazul a patru polițiști de frontieră în care aceștia sunt bănuiți de abuz de serviciu.

Potrivit materialelor cauzei, în luna mai 2023, cei patru angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră aveau în gestiune un dosar de organizare a migrației ilegale a cetățenilor din Ucraina. Aceștia au organizat percheziții la unul dintre suspecți, în urma cărora de la domiciliul acestuia a fost ridicată suma de 267 640 de lei.  În cadrul acțiunilor de urmărire penală însă, polițiștii ar fi indicat în procesul-verbal 187 640 de lei sau cu 80 de mii de lei mai puțin.

„Din mărturiile denunțătorului rezultă că acea sumă at fi fost însușită de unul dintre polițiști care ar fi urmat să o împartă cu colegii săi”, menționează CNA.

În urma perchezițiilor, desfășurate marți la domiciliile bănuiților, ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție au ridicat înscrisuri de ciornă, 12 000 de lei și 5 telefoane mobile. În prezent, trei angajați ai IGPF sunt cercetați în stare de libertate, iar un ofițer de investigații a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a asigurat suport operativ ofițerilor DGT Nord, iar oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.