Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Au furat jumătate de milion…

Au furat jumătate de milion dintr-un bancomat

Doi bărbați, cu vârstele cuprinse între 26 și 28 de ani, au fost reținuți, după ce în noaptea de 21 spre 22 octombrie, au furat 518.940 de lei dintr-un bancomat din orașul Cupcini, raionul Edineț.

La 21 octombrie, curent, aproximativ la ora 04:10, Sectorul de politie nr. 2 (Cupcini) al IP Edineţ, a fost sesizat de un bărbat, paznic la căminul cultural din or. Cupcini. Acesta a declarat polițiștilor, că aflându-se la serviciu, trei persoane necunoscute cu cagule pe cap, vorbitori de limbă rusă, prin deteriorarea ușii din spate, au pătruns în incinta căminului, unde l-au maltratat şi i-au legat mâinile şi picioarele. Apoi, cu o mașină electrică de tăiat fier, atacatorii au deteriorat bancomatul şi au sustras casete cu mijloace băneşti, după care, au dezlegat paznicul și au plecat într-o direcţie necunoscută.

În urma unui șir de măsuri speciale de investigaţii desfăşurate de polițiștii de la Edineț în colaborare cu angajaţii Direcţiei regionale Nord a INI, au fost stabiliți şi reţinuți doi bărbați suspectați de săvârșirea infracțiunii, unul din or. Otaci, Ocniţa şi respectiv celălalt din s. Parcani, Slobozia, ambii anterior condamnaţi.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 8 la 15 ani de închisoare. Polițiștii continuă cercetările, pentru identificarea şi reţinerea altor complici.