Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Artiștii „sar” în apărarea lui…

Artiștii „sar” în apărarea lui Vlad Filat

Mai mulți actori și interpreți din R. Moldova s-au arătat îngrijorați de abuzurile comise în sistemul judiciar, în special, lipsa transparenței și implicarea politicului în actul de justiție. „Ne referim la procesul de judecată al lui Vlad Filat, care decurge într-un mod netransparent, pe furiș, și cu lezarea drepturilor învinuitului.

Considerăm că acest caz trebuie examinat în prezența presei, procesul judiciar prezentând un interes deosebit pentru întreaga societate. Pledăm pentru un proces liber, pentru ca inculpatul să fie judecat în libertate sau, să fie plasat în arest la domiciliu, așa cum trebuie să se procedeze într-o țară cu adevărat democratică”, susțin semnatarii apelului, care a fost trimis Președintelui țării Nicolae Timofti, lui Eduard Harunjen – procuror general interimar, precum și lui Vladimir Cebotari – ministrul Justiției.

Printre semnatarii acestei cereri se numără: Arcadie Suceveanu, Sandu Grecu, Ion Rață, Andrei Strâmbeanu, Vasile și Natalia Barbu, Ion Paladi, Andrei Burac, Sergiu Pânzaru, etc.