Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Angajat al ANSA, cercetat de…

Angajat al ANSA, cercetat de CNA pentru pretinderea și acceptarea sistematică de plăți ilegale pentru facilitarea tranzitului de mărfuri la vamă

Sursa: cna.md

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, sub conducerea procurorilor mun. Bălți, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.

Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare.  

În urma perchezițiilor efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.