Andrei Tranga rămâne în arest

Coproprietarul restaurantelor Andys și La Plăcinte rămâne în arest preventiv. Instanța, la solicitarea procurorilor, i-a prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile.

Înainte de ședință, Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga a precizat că împotriva clientului său nu există nicio probă, iar procurorii solicitau prelungirea mandatului de arest preventiv fără temei.

„Toate măsurile de investigație specială, inclusiv perchezițiile la biroul lui Andrei Tranga au efect zero pentru că nu există nicio probă. În declarațiile lui Varzari nu există nicio indicație că el ar spune că „eu am vorbit la telefon cu Tranga referitor la acest trafic de influență”. Nu există. Noi am stat 18 ore și am cules legăturile telefonice ale lui Tranga cu alte persoane și ele nu există. Replica procurorului știți care a fost? Că pe lângă denunț el a mai făcut explicații suplimentare”, spunea avocatul.

Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”. Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

ZdG a consultat documente din dosar și a discutat cu mai multe persoane implicate pentru a stabili cronologia evenimentelor care au dus la reținerea omului de afaceri Andrei Tranga și a altor patru persoane, dar și la demisia șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari:Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *