Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Activistul care l-a lovit pe…

Activistul care l-a lovit pe deputatul Sârbu a fost trimis pe banca acuzaților

Activistul Pavel Grigorciuc, acuzat într-un dosar de huliganism, după ce l-ar fi pălmuit pe deputatul Sergiu Sârbu, a fost trimis pe banca acuzaților. Procuratura Generală anunță despre transmiterea dosarului în instanță.

Potrivit probatoriului, în după-amiaza zile de 21 martie curent, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public. În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare”, scrie în comunicatul PG.

Anterior, activistul a declarat că a aplicat o lovitură peste obraz deputatului după ce ultimul l-ar fi insultat.

În aceeași zi în care a avut loc incidentul, Pavel Grigoriuc a fost reținut, iar ulterior plasat în arest preventiv.

Potrivit PG, în 2015, Pavel Grigorciuc a fost condamnat la amendă penală după ce ar fi bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală.

Recent, activistul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani, pentru participarea la dezordinile în masă din septembrie 2016.

Potrivit PG, din 2014 și până în prezent, Pavel Grigorciuc ar fi săvârșit și patru contravenții pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, dar pe care nu le-ar fi achitat.

Anterior, administratorul cafenelei în fața căreia a avut loc incidentul dintre Grigorciuc și Sârbu a declarat că momentul nu a fost surprins de vreo cameră de supraveghere.