Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (VIDEO) Momentul în care camionul…

(VIDEO) Momentul în care camionul intră în mulțime. Doi cetățeni români continuă să fie dați dispăruți

French police forces and forensic officers stand next to a truck July 15, 2016 that ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday on the Promenade des Anglais killing at least 60 people in Nice, France, July 14. REUTERS/Eric Gaillard

Imagini noi, filmate de unul dintre spectatorii focului de artificii din Nisa, de Ziua Franței, surprind momentul în care camionul, condus de tunisian, intră în plină viteză în mulțime. Oamenii cad secerați la pământ în fața camionului, iar în zonă se insitituie panica. Atentatul s-a soldat cu 84 de morți și peste 200 de răniți. Doi cetățeni români, soț și soție, sunt anunțați dispăruți. Fiul acestora de opt ani a fost identificat într-un spital de pediatrie, iar stare alui este stabilă. Cei trei erau stabiliiț în Austria, dar veniseraă în vacanță la Nisa.

Apar între timp noi detalii despre individul care a îndoliat Franța și a șocat o lume întreagă. Francezul de origine tunisiană era un tip „violent și furios, dar nu era deloc religios, iar rudele se îndoiesc că ar fi avut legături cu gruparea Stat Islamic, care ieri a revendicat ataculAutorul atacului ar fi Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez de origine tunisiană, în vărstă de 31 de ani, care locuia la Nisa. Mohamed Lahouaiej Bouhlel era în proces de divorț si era tatăl a 3 copii. El a fost ucis de polițiști, care au tras numeroase focuri de armă în direcția șoferului aflat în cabina camionului. Șoferul ucigaș a condus prin mulțime, ucigând oameni pe o distanță de 2 km din totalul de 5 ai promenadei unde se sărbatorea Ziua Frantei.