Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Kliciko a vorbit despre…

VIDEO Kliciko a vorbit despre pagubele provocate de armata rusă la Kiev: „8 oameni au murit și 6 blocuri de locuit au fost avariate”

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a vorbit despre distrugerea Kievului ca urmare a bombardamentelor rusești și i-a sfătuit pe locuitorii Kievului să iasă în stradă cu aparate respiratorii.

Într-o postare pe Facebook, Kliciko menționează că 8 persoane au murit, iar 6 blocuri de locuit din Kiev au fost avariate în urma bombardamentelor rusești. Potrivit primarului, au fost avariate două școli și două grădinițe.

„Inamicul continuă să atace capitala. Noaptea, salvatorii au stins un incendiu în cartierul Podolsky, unde un centru comercial a ars în urma bombardamentelor. 6 clădiri de locuințe au fost avariate, trei dintre ele fiind nelocuibile. În urma bombardamentelor, 8 oameni au fost uciși. Au fost avariate și spațiile a două școli și două grădinițe”, a spus Kliciko.

El a mai spus că din cauza incendiilor după atacurile aeriene din capitală și din regiune se atestă un nivel ridicat de poluare a aerului.

„Nu deschideți geamurile. Și când ieșiți pe stradă, protejați-vă plămânii purtând chiar și un respirator medical de tip FFP2″, a subliniat Kliciko.

„Fac un apel către locuitorii din Kiev – nu filmați și nu postați videoclipuri cu deplasarea echipamentelor militare, blocaje rutiere, protecția instalațiilor strategice. Nu ajutați inamicul!”, a amintit primarul Kievului.

Un centru comercial și mai multe clădiri rezidențiale din Kiev au fost bombardate de forțele rusești.

Între timp, Procuratura Generală a Ucrainei anunță că a inițiat o anchetă penală în urma atacului nocturn cu rachete lansat noaptea trecută în regiunea Podolsky din Kiev, în urma căruia, până acum, opt oameni și-au pierdut viața.

Autoritățile de la Kiev au impus o nouă interdicție de circulație. Restricția va intra în vigoare luni, 21 martie, ora 10:00, și va dura până miercuri, 23 martie, ora 07:00. În această perioadă, oamenii nu vor putea circula în oraș fără un permis special.