Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kievul impune o nouă interdicție…

Kievul impune o nouă interdicție de circulație. Kliciko: „Magazinele, farmaciile și benzinăriile nu vor funcționa”

Sursa foto: Facebook/Віталій Кличко

Autoritățile de la Kiev au impus o nouă interdicție de circulație. Restricția va intra în vigoare luni, 21 martie, ora 10:00, și va dura până miercuri, 23 martie, ora 07:00. În această perioadă, oamenii nu vor putea circula în oraș fără un permis special.

Potrivit primarului orașului Kiev, Vitali Kliciko, de asemenea, magazinele, farmaciile, benzinăriile și instituțiile vor fi închise. Toți locuitorii sunt îndemnați să stea acasă sau în adăposturi anti-bombă. 

„Interdicția va intra în vigoare astăzi la ora 20:00 și va dura până miercuri, ora 7:00. Magazinele, farmaciile, benzinăriile și instituțiile nu vor funcționa mâine. De aceea, rog toată lumea să stea acasă sau în adăposturi. Doar cu permise speciale se va putea circula prin oraș. Respectăm prevederile legii marțiale. Credem în forțele noastre armate! Glorie Ucrainei!”, a spus primarul orașului într-o postare pe Telegram.

Luni, 21 martie, un centru comercial și mai multe clădiri rezidențiale din Kiev au fost bombardate de forțele rusești. Potrivit presei ucrainene, cel puțin patru oameni au fost uciși și unul a fost rănit în urma atacului rusesc asupra centrului comercial. Tot luni, forțele navale ruse din Marea Neagră au bombardat mai multe locuințe din orașul Odesa. Potrivit informațiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită sau ucisă.

Între timp, Procuratura Generală a Ucrainei anunță că a inițiat o anchetă penală în urma atacului nocturn cu rachete lansat noaptea trecută în regiunea Podolsky din Kiev, în urma căruia, până acum, opt oameni și-au pierdut viața.

Luni vor fi organizate 11 coridoare de evacuare umanitară din câteva regiuni grav afectate de bombardamentele lansate în cele 26 de zile de la invazia rusă în Ucraina. Autoritățile ucrainene au anunțat că pe lista localităților în care urmează să fie deschise coridoarele umanitare se numără Mariupol, Berdyansk, Kozarovichi, Vorzel, Buchu, Severodonetsk, Lisichansk, dar și alte regiuni.