Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un bărbat a atacat cu…

Un bărbat a atacat cu cuțitul redacția unui ziar din Federația Rusă. Patru jurnaliști sunt răniți

În Stavropol, un bărbat necunoscut a atacat cu cuțitul patru jurnaliști ai ziarului local „Rodina” al Partidul Comunist din Federația Rusă, informează Novaya Gazeta. Vladimir Vladimirov, guvernatorul or. Stavropol, a declarat că atacatorul a fost reținut. Informația a fost confirmată pentru „Novaya Gazeta” de fiica editorului-șef Svetlana Sundukova.

Viața jurnaliștilor este în afara oricărui pericol a comunicat guvernatorul or. Stavropol. Două persoane au fost deja externate, iar alte două au fost spitalizate, inclusiv redactorul-șef Nikolai Bondarenko, care a suferit o intervenție chirurgicală. Atacatorul i-a tăiat obrazul, însă a țintit gâtul, a declarat Sundukova.

Atacul s-a întâmplat în jurul prânzului, își amintește femeia. La redacție a venit un bărbat, care anterior a trimis un articol la adresa ziarului. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că articolul nu a fost tipărit. „El a vorbit cu redactorul-șef. Apoi a scos un cuțit și l-a atacat. Deja în timpul reținerii a mai atacat alți trei angajați”, a spus Sundukova.

„Ziarul nostru „Rodina” este un ziar comunist. Aici vin o mulțime de oameni, care ne scriu scrisori”, a explicat Sundukova. „Se pare că unii cred că tot ceea ce ei trimit, noi trebuie să publicăm. În acest caz, persoana se consideră un geniu și a fost foarte jignită că nu i-a fost publicat articolul”, a declarat Sundukova.

De asemenea, ea a mai adăugat că bărbatul nu era jurnalist și i-a fost dificil să răspundă care este subiectul articolului său. Potrivit unui deputat regional citat de RIA Novosti, articolul a fost despre Iosif Stalin. Potrivit canalului de Telegram „Baza”, pe atacator îl cheamă Konstantin Sidnev. Acesta se află la evidența unui spital de psihiatrie, fiind diagnosticat cu o „boală psihică gravă”.

Comisia de investigație a deschis o cauză penală pentru tentativă de omor asupra două sau mai multe persoane.