Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Salvatorii și experții ucraineni au…

Salvatorii și experții ucraineni au ajuns în Iran pentru a investiga în comun accidentul aviatic

Materiale de pe Hromadske

Experți și salvatori ucraineni au ajuns la Teheran în noaptea de 9 ianuarie pentru a investiga în comun cauzele prăbușirii aeronavei Boeing-737-800, care aparține companiei ucrainene International Airlines din Ucraina.

„În aceste minute, un comitet cu specialiști ucraineni a aterizat în Teheran. Experții au fost întâmpinați la Teheran de către reprezentanți ai ambasadei și consulatului ”, se arată într- declarație emisă de Administrația președintelui Ucrainei.

Potrivit secretarului de presă al Biroului Prezidențial, Julia Mendel, printre experți se numără reprezentanții Serviciului pentru Situații de Urgență, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciuluii de Securitate al Ucrainei, Consiliului Național de Securitate și Apărare, Serviciului Aviației de Stat, dar și reprezentanți ai Biroului Național de Investigare a Accidentelor și Incidentelor cu Aeronave Civile.

Aeronava Boeing 737-800, care zbura spre Kiev şi care avea la bord în special iranieni şi canadieni, s-a prăbuşit la 8 ianuarie, la scurt după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini de la Teheran.