Rada Supremă a Ucrainei a votat pentru anularea imunității deputaților

Rada Supremă a Ucrainei a votat astăzi, 3 septembrie, în favoarea anulării imunității parlamentare. Această decizie a fost susținută de 373 de parlamentari, notează Hromadske.

Noua lege prevede modificări ale unui articol din Constituția ucraineană. Conform acestor modificări, toți parlamentarii pot fi trași la răspundere pentru infracțiuni fără aprobarea prealabilă a parlamentului – aceasta include posibilitatea reținerii și arestărilor.

Aprobarea acestei decizii a fost încurajată de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, care a venit în special în parlament pentru a observa votarea.

O altă normă, conform căreia deputații nu vor fi responsabili în mod legal pentru rezultatele voturilor sau declarațiilor din parlament (cu excepția răspunderii pentru insultă sau defăimare), va fi valabilă și în continuare.

Modificările ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Foto: unian

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *