Pericol ecologic. Sute de tone de cianură erau stocate la depozitul devastat din China

Sute de tone de cianură erau stocate la depozitul devastat de două explozii de amploare, 12 august curent, într-o zonă industrială din orașul portuar Tianjin, în estul Chinei. Bilanțul exploziilor masive care au avut loc miercuri seara s-au soldat cu moartea a cel puțin 112 persoane, a anunțat agenția Xinhua, preluată de AFP.

Potrivit sursei, aproape 100 de persoane sunt date dispărute, iar alți 700 au fost spitalizați. De asemenea, autoritățile au evacuat locuitorii de pe o rază de trei kilomeri în jurul depozitului vizat de explozii.

Exploziile au generat temeri privind emisii de substanțe toxice, iar locuitorii și familiile victimelor au criticat autoritățile pentru lipsa de informații, în condițiile în care China a suspendat sau a închis zeci de site-uri acuzate că răspândesc „zvonuri”. Mai mult ca atât, autoritățile au încercat să asigure opinia publică, insistând că, în pofida prezentei unor poluanți, aerul din Tianjin este sigur, scrie Reuters. În același timp, o echipă militară formată din 217 experți în substanțe chimice a fost mobilizată imediat după explozii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *