Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Operațiune militară specială” pe teritoriul…

„Operațiune militară specială” pe teritoriul Ucrainei. Hartă interactivă

Foto: Novaya Gazeta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

În baza informațiilor transmise de armata de la Kiev, Novaya Gazeta a publicat o hartă a pozițiilor lovite de rachetele rusești, unde au loc atacuri și teritoriile care au fost ocupate de ocupanții ruși.

Aceasta este o hartă a operațiunii militare ruse pe teritoriul Ucrainei:

Harta poate fi actualizată aici.

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Mai mulți manifestanţi au protestat în mai multe oraşe şi capitale din Europa. În Israel, cetățenii Federației Ruse au dat foc la pașapoarte