Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O navă sub pavilionul R.…

O navă sub pavilionul R. Moldova a fost lovită, pentru a doua oară, de o rachetă rusească în apele neutre din Marea Neagră

Sursa foto: usionline.com

O rachetă rusească a lovit, pentru a doua oară, o navă aflată sub pavilionul R. Moldova, care plutește Marea Neagră fără echipaj, cu rămășițe de motorină la bord. Comandamentul Operațional „Sud” al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că nava a fost lovită în timpul unui atac aerian asupra regiunii Odesa, cu o aeronavă rusească „Su-30”, care a tras 2 rachete Kh-31. 

Totodată, potrivit Comandamentului Operațional „Sud”, până la momentul primei lovituri, pe navă erau peste 500 de tone de motorină. „Din cauza blocadei maritime rusești, nava plutește pe mare fără echipaj deja de 4 luni, ca o bombă ecologică cu ceas”.

La începutul războiului din Ucraina, nava „Millenniunm Spirit” a fost lovit de un obuz, fiind în apele neutre din Marea Neagră. Atunci, Agenția Navală a R. Moldova informa că la 25 februarie, la bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare.

„Nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse”, anunța în februarie Agenția Navală a Republicii Moldova.

Sunt 134 de zile de când Rusia distruge satele și orașele Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina