Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Navă sub pavilionul…

ULTIMA ORĂ Navă sub pavilionul R. Moldova, lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră

Agenția Navală a Republicii Moldova informează că astăzi 25 februarie, o navă sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră a fost a fost lovit de un obuz. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Deocamdată, nu se cunoaște sursa lansării obuzului.

UPDATE: Chișinăul confirmă că la bordul navei Millenniunm Spirit nu se aflau cetățeni moldoveni

„Nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și a navei sub pavilionul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Agenției Navale a Republicii Moldova.

Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina.

sursa: http://www.narm.md/

Anterior, forțele armate ale Ucrainei au anunțat despre bunker-ul lovit ca fiind al României. Ulterior informația a fost actualizată, precizându-se că este vorba despre o navă sub pavilionul din R. Moldova.

„Un buncăr sub drapelul Moldovei (nu al României) Buncărul Millennium Spirit sub pavilionul Moldovei la 12 mile de portul Sudului a fost lovit de o navă rusească. Circumstanțele se clarifică, nu există nicio legătură cu vasul. Nava de buncăr MILLENNIUM SPIRIT care navighează sub pavilionul moldovenesc a fost avariată de nava rusească în 12 mile în drum spre portul Pivdennyi. Detaliile se confirmă, nu există comunicare cu nava”, se arată în mesajul forțelor armate ucrainene.

Detalii despre nava sub pavilionul R. Moldova, aici.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineața, începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

Ulterior, Rusia și-a anunțat disponibilitatea de a începe negocierile cu Kievul privind statutul neutru al Ucrainei (de a nu intra în NATO) și refuzul acesteia de a introduce arme nucleare pe teritoriul său. Anunțul a fost făcut de secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie novosti.dn.ua.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. UE îndeamnă Belarus să nu participe la atacul Rusiei asupra Ucrainei