Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalistul olandez de investigații, specializat…

Jurnalistul olandez de investigații, specializat în probleme de criminalistică, a murit în spital la câteva zile după ce a fost împușcat pe stradă, la Amsterdam

Celebrul jurnalist olandez Peter R. de Vries a murit la puțin peste o săptămână după ce a fost împușcat în cap la Amsterdam, potrivit unui comunicat al familiei sale publicat de filiala CNN RTL News.

„Peter a luptat până la capăt, dar nu a putut câștiga bătălia. Este înconjurat de oameni care îl iubesc”, se spune în comunicat.

„Petru a trăit după convingerea sa: „Pe genunchiul îndoit nu este o modalitate de a fi liber”. Suntem extrem de mândri de el și, în același timp, de neconsolat. Familia și cei dragi vor să-și proceseze pierderea în pace și le cerem tuturor să respecte acest lucru”, se menționează în comunicatul emis de familia jurnalistului.

La 7 iulie curent, agenții de Poliție, citați de BBC, au relatat că Peter R de Vries, specializat în probleme de criminalistică şi care anterior fusese ţinta unor ameninţări cu moartea, a fost dus la spital într-o stare gravă după ce a fost împușcat marți seara, 6 iulie, în centrul orașului Amsterdam, la câteva minute după ce a apărut într-o emisiune televizată.

Tot jurnaliștii de la BBC au relatat, citând presa locală, că cinci focuri au fost trase de la distanță spre jurnalist, Vries fiind rănit la cap.

Poliția spunea că a arestat trei persoane după atacul armat asupra jurnalistului. Doi suspecți au fost arestați într-o mașină pe autostrada A4 la Leidschendam, iar al treilea – la Amsterdam, având cu el pistolul din care se crede că au fost efectuate focurile de armă.

Vries a primit anterior protecția Poliției după ce a primit amenințări pentru implicarea sa în calitate de jurnalist de investigație în dosare penale și instanțe de judecată.

Peter R.de Vries are 64 de ani. Este jurnalist şi prezentator de televiziune, o personalitate cunoscută în Ţările de Jos pentru rolul său în mai multe anchete asupra infracţiunilor de criminalitate. El a apărut în mod regulat în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie. Peter R.de Vries a primit mai multe ameninţări cu moartea de-a lungul carierei sale.