„Îndeplinesc cererea voastră”. După mai multe zile de protest, premierul Armeniei și-a dat demisia

Serj Sargsean, premierul Armeniei, și-a dat demisia. Anunțul a fost postat pe pagina oficială a Guvernului, scrie novayagazeta.ru.

Premierul Armeniei susține că a decis să-și depună cererea de demisie după acțiunile de protest din ultima perioadă. „Îndeplinesc cererea voastră”, a spus Sargsean.

„Mă adresez pentru ultima dată ca șef al Guvernului. Nikol Pashinyan (liderul de opoziție, care a stat în fruntea protestatarilor, n.r.) a avut dreptate. M-am înșelat. De aceea, am decis să plec din această funcție”, a declarat premierul.

Amintim că, timp de mai multe zile, sute de oameni au ieșit în stradă ca să protesteze împotriva numirii lui Serj Sargsean în funcția de prim-ministru al Armeniei. Protestatrii sunt nemulțumiți de faptul că Serj Sargsean, care a fost președintele Armeniei timp de 10 ani, a candidat pentru funcția de premier, după ce a făcut mai multe ajustări la Constituție, prin care funcția de premier devine cea mai importantă funcție din stat.

Opoziția susține că Serj Sargsean, timp de zece ani, a ținut toată puterea în propriile mâini și a ignorat părerea oamenilor care au protestat timp de mai mulți ani: în anul 2008 (când au murit 10 oameni), în 2013 , 2015 și în anul  2016.

Cu câțiva ani în urmă, Sargsean a promis că va ieși din joc și nu va mai candida la funcția de președinte al țării.

După modificarea Constituției, Sargsean, care nu mai avea dreptul la un al treilea mandat de șef de stat, a reușit să devină premier, funcție la care poate candida de câte ori dorea, menționează, kavkaz-uzel.eu.

Acţiuni masive de protest au loc de mai bine de o săptămână în mai multe oraşe din Armenia, la apelul deputatului şi lider al opoziţiei Nikol Pashinyan, care a proclamat „începutul unei revoluţii de catifea” în Armenia şi a cerut o campanie naţională de „nesupunere civică”.

Protestatarii îl acuză pe Serj Sargsyan, care şi-a încheiat cel de-al doilea şi ultimul mandat prezidenţial, că vrea să rămână la putere pe viaţă, după ce a fost ales marţi, 17 aprilie, în funcţia de premier de către deputaţi.

Sursa foto: tengrinews.kz


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. AnaMariaCastro

    oi ty dupa demisia sa Armenii au inceput a trai mai bine…bravo ..lumea cum a fost manipulata de shakalii colonizatori din Europa asa sia ramas.nimic nu se schimba se schimba doar Iluzia

  2. ivancelgroaznic

    Da dondon nu vrea sa ia ekzemplu de la Sargsian si sa mearga pe pustii, sa ne lase in pace ? Si sa ia si pe ilan si pe Plaha cu el. ca nu ne prapadim far de ei !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *