Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul suedez nu interzice cerşetoria

Guvernul suedez nu interzice cerşetoria

Suedia nu va interzice cerşetoria, dar va introduce un pachet de măsuri menit să limiteze numărul imigranţilor vulnerabili veniţi din UE, în special din România, pentru a cerşi pe străzile oraşelor suedeze, relatează portalul TheLocal.se.

Ministrul suedez al Justiţiei şi Imigraţiei, Morgan Johansson, a anunţat că Guvernul analizează o nouă lege care să le interzică oamenilor să profite de cerşetori, similară legislaţiei menite să pedepsească proxenetismul.
„În prezent nu este interzis să faci bani din exploatarea cerşetorilor”, a declarat ministrul suedez. Totodată, acesta a menționat că Guvernul nu va suporta ca oamenii care cerşesc să fie folosiţi sau exploataţi, sau în cazul în care sute de tabere apar spontan pe domeniul public, privat sau municipal şi dacă cei care cerşesc sunt hărţuiţi sau agresaţi.

Menționăm că, în ultimii ani, în Suedia a crescut esențial numărul cerșetorilor, ajungând la circa 4000 de persoane. Numeroase informaţii apărute în presa suedeză sugerează că această creştere este cauzată de faptul că reţele de trafic de persoane aduc etnici romi în Scandinavia. Majoritatea dintre aceștia dorm pe străzi.