Guvernatorul regiunii Kemerovo a depus cererea de demisie

Guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleyev, a depus cererea de demisie după tragedia de la centrul comercial în urma căruia, oficial, au decedat 67 de persoane, majoritatea copii, scrie euronews.com.

Aman Tuleyev a declarat, într-o adresare video publicată astăzi, 1 aprilie, că „decizia de a depune cererea de demisie este corectă, pentru că este foarte greu moral să lucrezi ca guvernator cu această tragedie în suflet”.

După tragedie, mii de oameni au ieșit la protest și au cerut demisia guvernatorului. Atunci, Tuleyev  declara că protestele împotriva lui au fost deturnate de susținătorii opoziției „înfometați” de publicitate, numindu-i „agresori”.

Tuleyev a fost guvernatorul regiunii timp de 20 de ani și de trei ori (1991, 1996, 2000)a încercat să devină președintele Federației Ruse. Acesta nu a plecat dinm funcție după explozia minelor de cărbune din Raspadskaya din 2010, care a ucis 66 de muncitori.

Incendiul în centrul comercial „Vișina de iarnă” din orașul Kemerovo, amplasat în sud-vestul regiunii Siberia din Federația Rusă, a izbucnit în după-amiaza zilei de duminică, 25 martie. Din cauza că nu a funcționat instalația antiincendiară ușile au rămas blocate, iar vizitatorii nu au avut posibilitatea de a ieși din clădire. Oamenii legii au reținut cinci bănuiți, patru au fost puși oficial sub învinuire. Marți, 27 martie, Judecătoria din Kemerovo a prelungit până la 72 de ore arestul în privința acestora. După gratii se află administratoarea centrului comercial „Vișina de iarnă”, Nadejda Suddehok, directorul tehnic, Gheorghe Sobolev, directorul companiei care a instalat sistemul anticincendiu, Igor Polozinenko și un angajat al companiei respective, Alexandr Nikitin.

Anchetatorii au descoperit că alarmele de incendiu au fost oprite și că unele ieșiri au fost blocate.

Sursa foto: ria.ru

Citiți aici:

Cronica tragediei din Kemerovo: sistemul antiincendiar, deconectat cu 15 minute înainte de izbucnirea flăcărilor


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *