Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO și VIDEO/ Atacul cu…

FOTO și VIDEO Atacul cu împușcături de la școala din Kazan: unul dintre atacatori, plasat în arest. Autoritățile din regiune au declarat zi de doliu pentru 12 mai

Foto: ria.ru

În urma atacului armat care a avut loc în această dimineață la o școală din Kazan, Federația Rusă, autoritățile regionale au declarat zi de doliu pentru miercuri, 12 mai. Conform datelor oficiale opt persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite. Între timp, potrivit presei ruse, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele în legătură cu împușcăturile de la școală și a cerut o înăsprire „urgentă” a regimului armelor și munițiilor.

Presa rusă mai scrie că a fost intentat un dosar penal. În orașul Kazan a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste. Măsurile de securitate au fost intensificate în toate instituțiile de învățământ.

Potrivit TASS, unul dintre atacatori, care a deschis focul, un adolescent de 19 ani, a fost reținut și plasat în arest.

Potrivit canalului de Telegram Baza, numele acestuia este Ilnaz Renatovich Galyaviev, în vârstă de 19 ani. Galyaviev a absolvit gimnaziul 175 acum patru ani, iar acum este la facultate. Potrivit canalului de Telegram 112, cu puțin timp înainte de a ataca școala, Galyaviev și-a deschis un cont Telegram, unde ar fi avertizat despre ce avea să facă.

Foto: nexta

Al doilea atacator a fost împușcat în timpul asaltului, iar identitatea acestuia nu a fost dezvăluită, au declarat surse pentru Interfax.

În clipurile video publicate pe mai multe conturi de Telegram se poate vedea cum copiii încearcă să scape de atacatori, sărind pe ferestre, în timp ce pe fundal se aud focuri de armă. 

Vă avertizăm că imaginile pot afecta emoțional.

Președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a anunțat despre decesul a șapte elevi – patru băieți și trei fete, toți – elevi din clasa a VIII-a, dar și o profesoară. Potrivit lui, până acum, 16 persoane au fost spitalizate – 12 copii și patru adulți.