Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cercetătorii din Taiwan au sintetizat…

Cercetătorii din Taiwan au sintetizat cu succes un medicament împotriva Coronavirusului

Foto: focustaiwan.tw

Două echipe de cercetare din Taiwan au sintetizat cu succes „Remdesivir”, un medicament antiviral experimental care ar fi o soluție în lupta împotriva noului coronavirus (COVID-19), care a provocat deja 2.200 de decese, Focustaiwan.tw.

La o conferință de presă, Chein Rong-jie, asistent la Institutul de Chimie Academic Sinica, a declarat că echipa sa de cercetare, formată din șapte membri, a finalizat sinteza a peste 100 de miligrame de Remdesivir în două săptămâni, la un nivel de 97 la sută de puritate.

Echipa a fost provocată să încerce să recreeze medicamentul, ca parte a unei căutări pentru a pune la dispoziție remedii posibile pentru Coronavirus.

În ciuda faptului că preparatul a fost sintetizat cu succes, va fi nevoie oricum de autorizarea dezvoltatorului de medicamente pentru a produce în masă medicamentul respectiv.

Potrivit The Star, mai multe medicamente antivirale au fost testate clinic împotriva Coronavirusului, iar unele dintre ele au demonstrat o eficacitatea clinică bună. Cercetătorii chinezi și-au redus atenția asupra câtorva medicamente existente, printre care Favipiravir și Remdesivir, după ce au efectuat mai multe cercetări în acest sens.