Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Canicula din India a ucis…

Canicula din India a ucis peste 2 200 de oameni

Valul de caniculă care durează de câteva săptămâni în India a provocat moartea a peste 2 200 de persoane, transmite AFP. Totodată, oficialii au declarat că temperaturile ridicate vor continua și în următoarele zile, în cele mai afectate regiuni din sudul, vestul și nordul Indiei.

Menționăm că statul Andhra Pradesh a fost cel mai grav afectat, cu 1 636 de morți. Alte 561 de persoane au murit în statul vecin Telangana, scrie The Guardian.

Însă, ploile scurte din unele orașe ale Indiei îi fac pe oameni să creadă că temperaturile de 45 de grade vor mai scădea.

Amintim că sute de persoane, îndeosebi din rândul celor mai sărace, mor anual în India ca urmare a valurilor de căldură. Potrivit bazelor de date internațională asupra catastrofelor naturale (EM-DAT), anul 2015 se dovedește a fi al doilea cel mai călduros an din istoria țării și al cincilea cel mai fatal pe ansamblul planetei. În 1998, 2 451 de persoane au murit în timpul celei mai ucigătoare canicule din istoria Indiei, potrivit datelor EM-DAT.