Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bilanţul cutremurului din Ecuador a…

Bilanţul cutremurului din Ecuador a ajuns la 413 morţi şi peste 2.600 de răniţi

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade produs în Ecuador sâmbătă noapte a ajuns la 413 răniţi şi peste 2.600 de răniţi, a anunţat guvernul ecuadorian, potrivit BBC News online.

În Pedernales, apropiat de epicentrul seismului, circa 400 de persoane ar fi murit. Replici ale cutremurului s-au produs luni seară, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 5,1 grade.

Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat până luni dimineaţă de 230 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

Circa 13.500 de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de intervenţie şi salvare a posibililor supravieţuitori.

Pe fondul cutremurului, circa 100 de deţinuţi au evadat din închisoarea din Portoviejo. Unii dintre ei au fost recapturaţi, dar alţii sunt în continuare în libertate, a precizat ministrul ecuadorian al Justiţiei, Ledy Zuniga.

Preşedintele ecuadorial, Rafael Corrrea a declarat că reconstruirea oraşelor distruse va costa miliarde de dolari, în condiţiile în care economia ţării este deja afectată de preţurile de pe piaţa petrolului. Guvernul a anunţat că Banca chineză de Dezvoltare a acordat un ajutor de două miliarde de dolari ţării pentru finanţarea investiţiilor publice necesare în urma cutremurului.

Sursa: Mediafax