Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Accidentul produs în Sudanul de…

Accidentul produs în Sudanul de Sud a ucis peste 100 de persoane

Peste 100 de persoane au murit şi cel puţin alte 50 au fost rănite în Sudanul de Sud, după ce un camion cu petrol care a derapat pe o autostradă a explodat, a anunţat un oficial regional, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Explozia a avut loc la 16 septembrie, când mai multe persoane încercau să extragă combustil dintr-un camion cu petrol care derapase pe o autostradă.

Ministrul Informaţiilor din regiunea Equatoria de Vest în care a avut loc incidentul, Charles Kisagna, a declarat că peste 50 de persoane au suferit răni grave în urma exploziei.

„Nu avem echipament medical şi aceşti oameni ar putea să nu supravieţuiască pentru că nu avem echipamentele pentru a trata persoanele cu arsuri grave”, a declarat acesta pentru Reuters. El a precizat că respectivul camion se deplasa dinspre capitală, Juba, spre regiunea Equatoriei de Vest.

Amintim că Sudanul de Sud se confruntă cu un război civil între forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei, conflict care a izbucnit în decembrie 2013. Deşi a fost încheiat un acord de încetare a conflictului armat în luna august, înţelegerea a fost încălcată.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ateny Wek Ateny, a declarat miercuri că incidentul nu a fost provocat de rebeli. „Acesta a fost doar un accident”, a precizat el.

Un accident similar a avut loc în iunie 2013, când cel puţin 30 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite, când un camion cu combustibil abandonat lângă autostradă a explodat în timp ce oamenii încercau să extragă combustibil din el.

Sursa: Mediafax