Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova primește de la…

R. Moldova primește de la UE 3,6 mln de euro, pentru consolidarea infrastructurii calității

Uniunea Europeană a lansat Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul Acordului de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în R. Moldova”, în baza căruia va oferi țării noastre 3,6 milioane de euro. 

„De trei ani, R. Moldova are acces la cea mai mare piață din lume, peste 500 de milioane de consumatori – cetățeni ai UE, care se bucură de produse de înaltă calitate fabricate în R. Moldova. Acest proiect va acorda asistență agenților economici la implementarea legislației deja armonizată. O parte importantă este dedicată sectorului privat, în primul rând de a fi informat despre cerințele UE pentru exportul produselor pe piața europeană și, în al doilea rând – de a-l ajuta să încadreze produsele și serviciile în aceste standarde europene. Proiectul va avea un impact pozitiv asupra calității produselor și creșterii încrederii consumatorului autohton, ceea ce va impulsiona creșterea economică”, a subliniat Peter Michalko, Ambasadorul Delegației UE.

Obiectivele proiectului sunt continuarea alinierii structurilor țării de infrastructură în materie de calitate și de supraveghere a pieței la cerințele UE, sporirea aspectelor de competitivitate a sectorului privat al țării, prin îmbunătățirea proceselor de producție, calitate și de business ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), elaborarea planului de acțiuni privind vizibilitatea și comunicarea specifică multidimensională privind DCFTA, în special în domeniile infrastructurii calității, supravegherii pieței și condițiilor piețelor interne și externe.

Durata de implementare a Proiectului „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în R.  Moldova” este de trei ani.